Vissza

 

Homogén katalízis kutatólaboratórium (HKKL)

Felhasználási szabályzat

 

A Laboratórium helyileg a Debreceni Egyetem Fizikai Kémiai Tanszék területén található (4032 Debrecen, Egyetem tér 1, Kémiai Épület, 6. emelet).

Igazgató: Dr. Papp Gábor tudományos munkatárs

Elérési adatok:

4032 Debrecen, Egyetem tér 1; Kémiai Épület D602

Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 7

Tel.: +36 52 512900, 22588 m., +36 20 4390277

E-mail:  papp.gabor@science.unideb.hu

 

 

A HKKL eszközeinek és szolgáltatásainak felhasználása

A Laboratórium eszközei és szolgáltatásai előzetes egyeztetés, ill. megrendelés alapján mind hazai, mind külföldi intézmények, vállalkozások számára elérhetőek a következő formákban:

1)        Tudományos együttműködés - a két fél által közösen fontosnak és perspektivikusnak ítélt témák művelésére

2)        Szintézisek és mérési szolgáltatások - a Laboratóriumot üzemeltető alkalmazottak által végzett szolgáltatások

3)        A Laboratórium eszközeinek, műszereinek használata a megrendelő megfelelően kiképzett személyzete által

4)        Felhasználói képzés a Laboratórium eszközeinek, műszereinek használatára

5)        Konzultáció, kísérlettervezés, mérési adatok elemzése a Laboratórium kompetenciái körében a megrendelő igényeinek megfelelően.

 

Finanszírozás

1. Szabad és ingyenes hozzáférés Laboratórium eszközeihez, műszereihez a DE Fizikai Kémiai Tanszék és az MTA-DE Homogén Katalízis és Reakciómechanizmusok Kutatócsoport munkatársainak és az általuk irányított egyetemi hallgatók számára. Közös kutatások esetén ugyanez vonatkozik más belső és külső egységekre is, az eszközök, műszerek használatára vonatkozó igényeiket azonban előzetesen egyeztetniük kell a Laboratórium igazgatójával.

Amennyiben a tevékenység nem közös kutatásokra irányul, akkor a Debreceni Egyetem más egységeinek munkatársai, előzetes egyeztetést követően, önköltségi áron vehetik igénybe a Laboratórium szolgáltatásait.

2. Nem kutatási együttműködés keretében végzett fizetett szolgáltatás külső felhasználók számára. A szolgáltatási árat a Debreceni Egyetem Természettudományi Kar előírásainak megfelelően kell meghatározni (http://ttk.unideb.hu/Oktatóknak/Kari nyomtatványok/Külső kutatási szerződéses munka kalkulációs adatlapja).

 

Kérdéseikkel, megrendelési szándékukkal Dr. Papp Gábor igazgatóhoz fordulhatnak személyesen, telefonon vagy e-mail-ben a fentebb található címeken, ill. telefonszámon.

Debrecen, 2014. április 01.

 

 

Vissza